Zpět do obchodu

Registrace

Jak rozpálit pec

Pro vytápění zahradní pece používejte tvrdé suché dřevo, které produkuje minimum kouře.

V průběhu rozpálení stěny pece naakumulují teplo potřebné k pečení. Pokud jste pec používali i den předem, celý proces se výrazně zkracuje.

V přední části pece naskládejte menší kousky dřeva do tvaru pyramidy tak, aby mezi nimi vznikl prostor potřebný k proudění vzduchu, který zajistí rychlé rozhoření dřeva. K zapálení můžete použít papír a nebo pevný zdravotně nezávadný podpalovač. Nikdy nepoužívejte tekutý podpalovač, který by mohl vsáknout do dna pece. V této fázi je nutné zajistit přívod vzduchu. Dvířka tedy nezavírejte úplně.

Jak rozpálit pec 1fire

 

Po rozhoření třísek přidejte 1 až 2 menší polena. Nechte opět rozhořet. Tento proces by neměl trvat déle než 15 minut.

Opatrně hrablem posuňte oheň dozadu tak, abyste pyramidu úplně nerozbořili a oheň Vám nezhasnul. Nenechávejte oheň ve přední části déle, hrozí rozpuštění plastové růžice od komínové klapky a oloupání barvy vnitřní strany dvířek.

Nyní už můžete přiložit 2 až 3 větší polena. Přikládejte nejlépe tak, že si poleno položíte na lopatu nebo hrablo a položíte jej na oheň, zkušenější už zvládnou i vhozením rukou. Poté případně upravte poleno na ohni hrablem.

Nedělejte zbytečně velký oheň, vyvarujte se toho, aby plameny ohně šlehaly až ke komínku, oheň by měl přiměřeně hořet v zadní části a plameny by se měly lehce plazit po horní klenbě do cca její půlky.

Pomocí dvířek, komínové klapky a práce s ohněm pak regulujete teplotu v peci.

Jak rozpálit pec 2

Zpět do obchodu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení